סיפורים עולים

מיזם לשימור ותיעוד הסיפור האישי של יוצאי אתיופיה

על המיזם

 “סיפורים עולים” הוא מיזם חסר תקדים בישראל שמטרתו לתעד את סיפור העלייה והקליטה ולשמר את המסורת והמנהגים של בני העדה האתיופית. כתיבת הסיפורים והזיכרונות האישיים נעשית ע”י העולים עצמם או בני  ביתם ובכך מחזקת את תחושת הערך והקשר של בני העדה למוצא ולמקור שלהם. לשורשים שלהם. כפי שנאמר ע”י יגאל אלון – “עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל”.

במסגרת המיזם מעניקה חברת קליק אנטר הדרכה בישומי מחשב (אופיס, אינטרנט, מייל, בלוג, רשתות חברתיות) לכתיבה ותיעוד הסיפור האישי. בנוסף מתבצעת עבודה סדנאית בכתיבת סיפור לפי הגישה נרטיבית ושיטת Photo-voice.

כל הסיפורים והתמונות מפורסמים באתר הייעודי של “סיפורים עולים” (בהסכמת הכותבים ותוך שמירה על כללי האתיקה) לשימור המורשת ולהגברת המודעות לנרטיב ולתרבות בכלל הציבור הישראלי.

 

איך זה עובד ?

בכל מחזור כ- 12 מפגשים המותאמים לצרכים הייחודיים של כל קהל וקבוצה. התוכנית כוללת:
תהליך חקר והתבוננות עצמית (שימוש בשיטת PhotoVoice):
המשתתפים יתעדו את הנושאים החשובים להם באמצעות צילום ויקבלו הכשרה בסיסית לפי הכלי שנבחר – צילום סטילס או וידאו (במצלמה, בטלפון חכם), חיפוש ואיתור תמונות באינטרנט/ בבית ויבחרו את התמונות תוך דיון על תהליך הבחירה.
כתיבת סיפור אישי:
לאחר שלב הצילום יכתבו המשתתפים את הסיפור שמאחורי התמונה בעבודה סדנאית תוך התייחסות לסיפור האישי. במהלך שלב זה ילמדו כיצד לכתוב סיפור לפי הגישה הנרטיבית.
הכשרה בישומי מחשב:
המשתתפים יקבלו סיוע וחיזוק בשליטה ביישומי מחשב (מעבד תמלילים, מצגות, בלוג, רשתות חברתיות, מייל, עבודה בענן…) על מנת להגיש את הסיפור שלהם.
סיור באתרי מורשת או בבית התפוצות, עבודה רב דורית ופגישה עם דמויות מובילות ומשפיעות בקהילה (לקבוצות הרלוונטיות).
אירוע סיום (פתוח לציבור):
הצגת תוצרי התוכנית ובכך מתן הכרה בפעילות שנעשתה וזיהוי כוחות אישיים נוספים, תלוי באופי העבודה של כל קבוצה. לדוגמא: קיום תערוכות עם תמונות וסיפורים של המשתתפים, ו/או מפגשי סיום עם הקראת הסיפורים האישיים שעלו או תיעוד בבלוג (באתר “סיפורים עולים”)

רוצים לקחת חלק במיזם ? צרו איתנו קשר

למידע נוסף על המיזם מוזמנים לבקר באתר או בעמוד הפייסבוק